Viden

Denne side indeholder links til interviews, egne artikler – og til andres artikler og præsentationer, som jeg finder interessant.

Sex og Selvudvikling – sær eller sjov blanding?
Artikel (redigeret udgave) tidligere bragt i Tidens Kvinder om at tage sit (sex)liv alvorligt

Mere om Mandegrupper
Artikel af Lene Rode i Magasinet Psykologi med bl.a. Mads Bruun, Ole Høyer og mig selv

Konflikttrekanten
Artikel af Tomas Friis om de roller / mønstre vi ubevidst påtager os i forbindelse med konflikter – eller som ofte leder direkte til konflikter, hvis nogen ikke vil “spille deres rolle”

Om at søge inspiration og indsigt i naturen
Artikel af Tomas Friis om at gå ud i naturen for at søge indsigt, når tanker og regnestykker kommer til kort – en proces, der også er kendt som Medicine Walk eller Kraftvandring

Akut krisepsykologi
Artikel af Tusse Sidenius om akutte kriser, og hvad du kan bruge akut krisehjælp til, hvis du har været tæt på en voldsom hændelse som fx trafikulykke, dødsfald, overfald eller andre voldsomme begivenheder.

At skabe rum for den gode samtale
Artikel af sexolog Maj Wismann om, hvordan man skaber rammerne for den gode samtale i parforholdet.

Kønsroller i opløsning – ikke længere tilgængelig på DR
Hvad sker der sker på kønsrollefronten lige nu – hvilke konsekvenser har ændringerne i uddannelsesmønstrene for vores nære netværk – livet i familien – og for kønnenes egen opfattelse af hvad det vil sige at være kvinde og mand? 45 minutters P1-radio med Majbritte Ulrikkeholm, cand.psych. Svend Brinkmann, antropolog Karen Ellen Spannow, forfatter Bertill Nordahl, Tomas Friis, og fædre fra Fars Legestue, Århus

Far på dele-tid
Et fremragende kandidat-speciale om dele-faderskabet, skrevet af antropologerne Trine Demant og Trine Rølle: Formålet med specialet er at udforske, hvordan fædre på deletid skaber hjem og familie. Herunder at undersøge, hvilke kulturelle forestillinger, der knytter sig til begreber som samarbejde, tid og hjem, og hvilken rolle disse spiller for fædrenes familiepraksisser.

Parterapi – ikke kun til kriser (SKØN)
Parterapi – god kan blive bedre (Juicy)
To interviewartikler af Marie Louise Hamborg i magasinerne SKØN og Juiyc med bl.a. Tomas Friis og Annette Due Madsen fra Center for Familieudvikling. (åbner i pdf)

Pigerne har sejret ad helvede til – også i sløjd!
Kronik i Information af Mads H. Odgaard om drenges vilkår i folkeskolen og den manglende ligestilling

‘Manden skal komme ind i kampen’
Ham og hende. Manden har mistet sit domæne og i forsøget på at gøre den dominerende kvinde tilfreds, taber begge parter, mener terapeut Tomas Friis. Her er en opfordring fra eksperterne til manden om at komme ind i kampen og turde være mand. Interview i information den 27/6-08 af Mette Klingsey med Finn Korsaa, Christian Graugaard og mig selv. Artiklen er oplæg til en serie artikler med Søren Pind, Knud Romer og Asger Aamund.

Nærvær og meditation
Artikel af Mark Colclough om Meditation

Ferien truer familien
Interviewartikel  af Karen Selsing om familiens ferie – hvad kan du gøre for at undgå faldgruberne

Groft sagt er mænd sociale, følelsesmæssige analfabeter!
Kort artikel af Sascha Dupont  på Oestrogen.dk om forskellen på mænds og kvinders venskaber

Alle mænd har en gave til verden
Artikel  af Peter Egevang, DR,  om  tyreløbene i Pamplona –  med  interview  af Tomas Friis om manglen på overgangsritualer og hvad der får mænd til at løbe foran en flok tyre.

Forbudte følelser
En udsendelsesrække på DR2 om de forbudte følelser: Jalousi, Hævn, Vrede, Skam og Grådighed. Med Ole Vadum Dahl.

Nytårsforsætter der holder
Artikel af Tomas Friis om hvordan du kommer i mål med dit nytårsforsæt.

Hvordan lokker du manden i parterapi?
Artikel af Tomas Friis om hvorfor mange mænd ikke vil i parterapi, og hvordan du (måske) kan lokke ham med alligevel. Og ja, selvfølgelig indeholder den skjult reklame :-)

Lider du af jalousi – eller er du offer for din partners jalousi?
Artikel af Tomas Friis om jalousi, hvordan og hvorfor man bliver jaloux – og om at man (heldigvis) kan gøre noget ved det.

Vær autentisk til stede i virksomheden
Artikel af Lise Damkjær om autencitet som målestok for succes og vækst

Tal sexlivet igang (eller: Hvorfor han ikke lytter)
Artikel af Tomas Friis om, hvorfor mange kvinder ikke synes deres kæreste lytter når de taler. ”Han gider ikke snakke” – så mister hun lysten, han bliver endnu mere tavs, hun lukker HELT for det varme vand. Mangel på kommunikation giver frustrationer og konflikter, som hurtigt skader lystniveauet i den lille familie. Og så bliver det endnu sværere at kommunikere på en nærværende måde … den onde cirkel kører.

Hr. og fru Danmark anno 2030 – artiklen er ikke længere tilgængelig på Politikens hjemmeside
Artikel i Politiken 29.07.07: Årets optag på de videregående uddannelser bekræfter, at kvinderne vælger de lange, prestigefyldte universitetsuddannelser, mens mændene hellere vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet..

Gensidig ligestilling, tak!
Blogindlæg på avisen.dk om hustruvold – altså vold af hustruer mod mænd af Claus Piculell

Tal sammen – og bliv sammen
Interessant artikel med psykolog og parterapeut Jørn Laursen i Berlingske om samtalens rolle i parforholdet: Tal sammen – og bliv sammen. Baggrunden er Jørn Laursens nye bog “Jeg elsker dig – med det hele”

Mere om 7 regler for god dialog
Artikel af Tomas Friis om hvordan du kan bruge “7 regler for god dialog” til at få nærværende, spændende og energigivende samtaler.

Værdihjulet – serviceeftersyn til dit liv
Artikel af Tomas Friis om “Værdihjulet”, der er et værktøj til at sætte fokus på de områder i livet, der har størst betydning for din livskvalitet, og de problem-områder, du skal fokusere på.

Mænd i psykoterapi
Der findes ikke en særlig ’mande-terapi’ – men mange mænd ville have behov for en terapeutisk tilgang, der møder mandens behov for autonomi og for at kunne handle kombineret med hans trang til omsorg og trøst og nære relationer. Artikel af Svend Aage Madsen, ph.d., chefpsykolog, leder af Rigshospitalets Klinik for Psykologi, Pædagogik og Socialrådgivning (åbner i pdf).

Forskning og erfaringer om mænd i krise
Rapport udarbejdet af Kenneth Reinicke for mandecentret (åbner i pdf)

Indkøbskurv
Scroll to Top