Parterapi

Play Video

Parterapi - når parforholdet knirker

Udfyld kontaktformularen for en gratis indledende snak og for at booke en af de næste ledige tider eller send mig en mail på tomas@tomasfriis.dk.

Vi forstår ikke, hvorfor den, vi var så forelskede i en gang, nu ikke længere er ligeså dejlig, umiddelbar, ærlig, sjov, elskelig og lækker. Vi forstår ikke, hvor den vi forelskede os i blev af. Hvor blev magien, de dybe samtaler og erotikken af? Og hvorfra kom jalousien, skænderierne og tomheden?

Når forelskelsens rus damper af, kommer virkeligheden og dagligdagen snigende. Kæresten bliver langsomt menneskelig - med fejl og mangler og egenskaber som vi måske helst var fri for. Det er her, kærligheden skal stå sin prøve.

Vi forelsker os som regel i den person vi ubevidst har savnet, og som har de personlige egenskaber, som vi synes vi selv mangler. Alle disse krav, ønsker og længsler projicerer vi over på den vi er forelsket i - men ingen kan i virkelighedens verden løfte dét ansvar.

Alle mennesker gør det bedste de kan, med de ressourcer de har og den baggrund de kommer fra. Men det er ikke altid nok. Hvordan kan vi så få lange, meningsfyldte og givende kærlighedsforhold til at fungere? Det handler dybest set om adfærd og kommunikation. Om at få forventninger og virkelighed til at mødes.

Parterapi - hvad skal der til?

Parterapi - terapi for parSom par møder i op med forskellige forudsætninger, motiver, forventninger og med forskellige krav til, hvad jeres forhold skal rumme og kunne. Parterapi hjælper jer med at finde de ubevidste krav, I stiller til hinanden, med at komme i kontakt med jeres egne behov, samt at justere forventningerne både til jer selv og til kæresten.

Vi finder den adfærd, som skaber afstand - og metoder til at ændre denne adfærd. I lærer at udtrykke jeres behov, stille krav og give konstruktiv kritik til hinanden - på en måde som øger nærheden, respekten og tilliden.

I lærer at kommunikere med hinanden på en konstruktiv måde som skaber dialog, interesse og forståelse - og som forstærker respekten og tilliden. Vi bruger værktøjer og opgaver som fx. Dialogspillet.

Vi identificerer de behov som kæresten ikke kan opfylde - og arbejder med alternative veje til at få opfyldt disse behov - uden at bryde forholdet.

Hvornår er terapi for par relevant?

Typisk kommer et par i terapi, når forholdet er - eller er på vej - i krise. Det kan være i forbindelse med, at den ene synes at kærligheden efterhånden er forsvundet, i forbindelse med utroskab eller andre former for svigt, fordi sexlivet er mere eller mindre forsvundet eller pga. andre familiebegivenheder. Det er aldrig for sent at gå i par terapi; men det er typisk lettere, jo tidligere i starter.

Hvis i egentlig har det godt - og gerne vil være sikre  på at det fortsætter, så er Serviceeftersyn til parforholdet noget for jer

Er målet altid at bevare forholdet?
Nogle gange er der så meget mistillid, manglende respekt, forskellige behov eller andet, at det ikke giver mening at fortsætte forholdet. I den situation kan par terapi bidrage til at erkende dette - og til at sikre, at forholdet kan brydes og begge kan komme videre på en ordentlig og værdig måde. Særligt i forhold med børn er dette vigtigt, men alle har ret til at komme videre efter et forhold med selvrespekt og selvværd i behold. Og de fleste ønsker sig at blive en bedre kæreste i det næste forhold.

Sammen eller hver for sig?
Par terapi giver ikke meget mening uden at I begge deltager. Men det kan nogle gange være nyttigt at have en eller flere individuelle sessioner - typisk tidligt i forløbet - hvor I hver især kan fokusere på at blive afklarede med jeres egne behov, ønsker og forventninger. I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at jeg opretholder min tavshedspligt, også i forholdet imellem jer.

Sådan foregår par terapi

Par terapien foregår som en styret dialog, typisk 2-2½ timer ad gangen i et forløb med typisk 3-8 sessioner. Der er næsten altid øvelser eller andre "hjemmeopgaver" mellem sessionerne.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak - det koster ikke noget! For klienter i et igangværende forløb er det endvidere muligt at få egentlig telefonisk rådgivning / parterapi. Telefonisk rådgivning / par terapi kan på grund af formen kun foregå som individuel sessioner.

Se ledige tider her og kontakt mig for at booke en tid

Mere information:

Tag det første skridt - kontakt mig helt uforpligtende på

tomas@tomasfriis.dk
eller på
+45 40 31 40 14

Indkøbskurv
Scroll to Top