Skilsmisse

Om skilsmisse terapi

Skilsmisse eller ej? – kontakt Tomas her

Er du på vej til en skilsmisse, midt i processen eller måske allerede skilt, men har svært ved at få det til at fungere sammen med din eks?

Det kan være svært at vide hvad der er op og ned midt i alle omvæltningerne, hvad er der brug for, hvordan “gør man”, hvad er normale reaktioner i sådan en situation, og hvordan har du det egentlig med det.

Det kan være svært at komme videre, få sig etableret i et nyt helt anderledes liv; uanset om du – eller eks’en – har fundet en ny kæreste. Uanset om du er flyttet sammen med dine, mine, og måske vores børn.

Det kan være svært at finde rum og tillid til at diskutere de store spørgsmål med familie og venner, og de er jo også på en måde “ramt” af skilsmissen og i hvert fald sjældent upartiske eller objektive.

Uanset om det kom som lyn fra en klar himmel, eller var længe undervejs. Uanset om det var dig, der gik, du blev forladt, eller i var enige om det. Uanset om der er “en tredie” eller om i er gået hver til sit. Uanset om der har været kriser, konflikter og krig på kniven, eller “gnisten bare løb ud i sandet”.

Uanset hvor du er i processen og uanset hvordan du er landet lige dér, så er skilsmisse terapi et tilbud der kan hjælpe dig med at få klarhed, få ro på følelserne omkring det der var – og med at få rettet fokus fremad.

Skilsmisse terapi

skilsmisse eller parterapiSkilsmisse terapi kan både være individuel og som parterapi. En del par bruger efterhånden en uvildig 3. part til at bistå, så i kommer bedst muligt gennem skilsmisse processen. Det ER svært, men det behøver ikke være en katastrofe at blive skilt. Du / i kan selvfølgelig få hjælp i banken, hos en advokat og i Statsforvaltningen, og der er ofte råd at hente hos nogen i kender, som selv har været turen igennem. Men meget ofte er løsningen og det gode råd: “Nu må i se at blive enige”, “Husk at sætte børnenes tarv forrest”, “læg fortiden bag jer og kig fremad” osv. Men hvordan gør man det – sådan helt konkret og i praksis. Det er det, skilsmisseterapi bl.a. handler om – uanset om du kommer alene eller sammen med din eks.

Der er (næsten) ingen lykkelige skilsmisser, men der ER den mindst muligt ulykkelige. Du KAN komme videre, du KAN få et godt liv efter skilsmisse. Sikkert med nogle sår og skrammer, men også sundere, stærkere og parat til resten af livet. Og du KAN næsten altid få et rimeligt eller måske endda godt forhold til din eks, og få samarbejdet omkring børn osv. til at fungere.

Nogle gange kræver det bare noget hjælp. Vi fokuserer blandt andet på disse temaer i skilsmisse terapi:

  • Praktik, økonomi og det liv, der skal leves
  • Børn, opbrud og en ny måde at være familie på
  • At bevare roen og overblikket, når følelserne raser og temperamentet koger
  • Kommunikation, konflikt- og problemløsning, samværsformer og spilleregler med eks’en
  • Mere information om regler og paragraffer vedr. skilsmisse her Statsforvaltningen

Tag ansvaret for at få en ordentlig skilsmisse – tag det første skridt og kontakt mig helt uforpligtende på

tomas@tomasfriis.dk
eller på
4031 4014

Hvorfor bliver man skilt?

Der er ofte mange tanker ved skilsmisse, om hvorfor det er sket. Det sker tit, når der er ændringer i livssituationer med børn, parforhold, penge og arbejde. Det kan være svært at se løsninger når man står midt i forløbet, og så kan det være en god ide at læse artikler om skilsmisse, eller at opsøge en skilsmisse terapeut.

Hvornår er skilsmisse det rigtige?

Det er det når I ikke længere vil hinanden, og jeres fælles livsprojekt. Der er dog som regel andre end de 2 ægtefæller involveret, som børn, børnebørn venner osv., så det er vigtigt at få alle involveret i processen. Specielt hvis der er en ny partner efter skilsmissen.

Indkøbskurv
Scroll to Top