Sex og Selvudvikling – sær eller sjov blanding?

For nogle er sammenhængen indlysende, for andre ikke, måske endda noget i retning af “Adddrr, det skal man ikke blande sammen”

Jeg tænker det hænger sammen, godt sammen endda. Der er flere vinkler:

  • Få områder af vores liv er så ramt og begrænset af tabuer, normer, skam, skyld og hvad har vi, som seksualiteten. Når vi tør gå lige “ind i den” – og med åbent sind og åben bevidsthed, så sker der noget. Det er at arbejde lige midt i hovedcomputeren.
  • Vores seksuelle energi og livsenergi er to sider af samme sag – jo bedre vi får det i én dimension, jo bedre har vi mulighed for at få det i resten. Og fordi seksualiteten rammer ind i stort set alle vores livsdimensioner er det en af de mest effektive og kraftfulde porte til de dybere lag i os selv. Og det gælder uanset om det er på det fysiske / sundhedsmæssige plan, det mentale, følelsesmæssige, energetiske eller spirituelle plan.
  • Så siger du måske “Jamen sex det er altså ikke noget man skal gå til!” – “Nu skal vi heller ikke gøre sex til et projekt”. “Og der er så meget andet end sex her i livet” eller hvad med “Det kan jo ikke blive ved med at være lyserødt og hot”.

NÅ!

Mellem 1 og 2 % af voksne mennesker i faste langvarige parforhold med børn karakteriserer selv deres sexliv som “fantastisk” – sammenlignet med, da det var helt hot i starten. Dvs. at 98% er et eller andet sted, som er “mindre end fantastisk”. Og det i et område af livet, som er helt centralt for om man er lykkelig eller ikke. Dertil kommer det kæmpe antal singler, som for en stor dels vedkommende ikke har ordentlig adgang til at røre og blive rørt ved, opleve nærhed, kropskontakt og ja – saftig, svedig, sanselig sex.

Hvorfor tager du ikke sex alvorligt – altså på den sjove måde? Hvorfor bruger du ikke noget krudt (ja, og tid, energi og måske nogle penge) på at udvikle din seksualitet – og på at afvikle det, der forhindrer dig i at få mest ud af livet – og sex-livet? Aktivt at nedbryde tabuer, give slip på (andres) normer, slippe skylden over dig selv, din krop og alt det du ikke “må” eller “kan” eller “bør” eller “tør”? At holde op med at skamme dig over det du har lyst til og fantaserer om – uanset om det er ridderen på den skide hest, luderfantasien eller hele det amerikanske fodboldhold.

Tantra er det “nye sort” i tiden – måske er det fordi Tantra (i hvert fald i min forståelse) handler om at få mere bevidsthed ind i sexlivet, om at blive “bedre” til at sexe – både med krop, sind og sjæl. Både det “tekniske” omkring hvilke knapper der virker hvordan, om hvordan og hvorfor tankerne siger og gør som de gør. Om hvordan der kan være mere hjerte og forbindelse til sjælen eller det spirituelle jeg. Og om hvordan man slipper skyld, skam, fordomme og andres normer om, hvad der “rigtigt” og hvad der er forkert. Men fx. Tantra er ikke noget der bare falder ned fra himlen – det ER faktisk noget man går til – og øver sig på, tager alvorligt og putter noget energi i.

Vi er et af de mest “velfærdede” folk i verden. Vi har økonomisk materiel velstand – selv i krisetider – som overgår det meste. Og vi har aldrig læst, skrevet og ment så meget om sex, som i vores tid. Vi har aldrig fået mere sex lige i fjæset; på nettet, i andre medier – og nu også i populær-litteraturen med Fifty Shades. Vi har aldrig seksualiseret så meget og så mange i reklamer og surreality-TV

Og alligevel er der så stille og så kedeligt i så mange soveværelser. Aldrig har så mange haft så lidt og så kedelig sex. Mens nogle få giver den max gas med vild porno, swingerklubber, Tantrakurser og sexferier i Cap d’Agde.

Måske er det på tide at du sætte dig selv og dit seksuelle selvværd og dit sexliv på dagsordenen, Det er trods alt ret billigt at knalde, hvis man har fået det lært for alvor – og det koster ikke det store at blive ved med det. Måske er det på tide at tage dig selv, din seksualitet og dit sexliv lige så alvorligt – eller gerne mere alvorligt end alt det mindre betydende du fylder ind i dit liv. Altså: Lidt mindre fokus på økonomisk og materiel velstand og hvad andre mon tænker og meget mere på følelsesmæssig og seksuel velstand. Mindre angst, færre fordomme og “det går nok” og mere glæde, større åbenhed og “jeg tager selv ansvar”.

Prøv at vende det på hovedet: At børnepasning, vasketøj, rengøring, job, TV og Facebook ikke skal overstås først. Der er energi og overskud at hente i sex – hvis man vel at mærke gør det i praksis og hvis det altså er nogenlunde ordentlig sex. At du ikke nødvendigvis behøver at være følelsesmæssigt synkroniseret, have talt færdig og fået udryddet alle problemerne og konflikterne først. Forleden, midt i det der kunne have været starten på et skænderi, vendte min kone 180 grader og sagde: “Hold nu kæft, nu knalder vi i stedet”. Så det gjorde vi – og sjovt nok blev der aldrig noget skænderi.

Det kræver nok at du tager det lidt mere alvorligt og dropper forestillingen om at du har lært det hele, at det kommer af sig selv – og at det i øvrigt er OK at have den måske vigtigste del af dit liv på vågeblus.

Jeg selvfølgelig en masse mennesker; i min praksis som terapeut og udenfor på kurser og retreats, til foredrag (både mine egne og andres). De mennesker som er begyndt at interessere sig for sammenhængen med selvudvikling og sex, fx. i form af Tantra siger samstemmende noget i stil med at:

  • det har forandret deres sexliv – ofte meget radikalt – til det bedre
  • kvaliteten af deres parforhold er steget markant
  • de har fået meget mere energi til børn, job osv
  • at der er større udsving; det svære bliver også sværere, men det gode bliver markant bedre
  • at det har forandret deres liv mere end næsten alt andet de har gjort (fx. terapi / selvudvikling / kurser / uddannelser)
  • at de aldrig vil “gå tilbage” til det, der var før

Begynd at gå til sex – det er for sjovt til ikke at tage alvorligt!

Hvis du er nysgerrig på, hvad bedre sex i dit parforhold (eller som single) kan gøre for dig, så kontakt mig på 40314014 eller tomas@tomasfriis.dk – det er helt uforpligtende.

Indkøbskurv
Scroll to Top