Jalousi – samtaleregler (fx. ved utroskab)

Den der er offer for jalousien part laver et oplæg (evt. i stikord) til “regler for samtaler der handler om / indeholder jalousi”. Reglerne skal handle om,

  • hvornår / hvor ofte man må tale om utroskab / sin jalousi, og herunder spørge ind til hvad der konkret er foregået. (FX. 2 gange om ugen, ingen spørgsmål om det helt konkrete seksuelle indhold)
  • hvor længe ad gangen man må have emnet oppe (FX en time eller en halv time eller …)
  • hvor voldsomt man må udtrykke sig (For eksempel: Det er OK at tale højt, men ikke råbe, og man må ikke kalde den anden for skældsord)
  • omstændighederne (må andre høre det, hvad med børnene osv)
  • hvor længe er det OK at blive ved at tale om utroskab?  (FX: i de næste tre måneder)

Har du svært ved at følge reglerne? Få hjælp her

Ovenstående er kun EKSEMPLER – det er vigtigt at i selv udformer jeres egne regler og kriterier.

Utroskab skal bearbejdes af BEGGE i forholdet

Utroskab Den anden part skal godkende reglerne. Formålet er at sikre, at BEGGE parter kan “være i det”. Den jaloux HAR et legitimt behov for at få talt om / spurgt til, hvad der er foregået. Den utro eller den der bare er offer for jalousien HAR et legitimt behov for at kunne være i fred og ikke skulle høre for det hele tiden og uden slutdato. Øvelsen skal sikre begges interesser. Reglerne skal altså kunne rumme begge parters interesse i at “overleve” følelsesmæssigt, og de skal sikre at parforholdet ikke tager yderligere skade i forbindelse med for eksempel utroskab.

Indkøbskurv
Scroll to Top