fbpx

Energiregnskab

Lav dag for dag i en periode (fx en eller 2 uger) et detaljeret regnskab med hvad du bruger din tid på, og hvad du oplever som giver energi henholdsvis tager energi (følelsesmæssigt/ psykologisk, det kan godt være at det giver dig energi, selvom du bliver fysisk træt). Marker de aktiviteter der GIVER energi med +1 /+3 /+9 – altså en “accelereret” karakter for, hvor gode de er for dig. Tilsvarende med de aktiviteter, der tapper dig for energi. -1/ -3/ -9.

Begynd løbende at rette ind, så du bevidst fravælger alt det der tapper dig og tilvælger alt det, der giver energi. De der trækker meget energi (-9) skal have maksimal opmærksomhed i forhold til at blive afskaffet / ændret / uddelegeret. Der er selvfølgelig noget, der ikke kan fravælges, men vær så “hård” du overhovedet kan, og læg der mærke til, om det du synes er svært at vælge fra er noget DU gerne vil eller noget du gør for nogens skyld eller fordi det er noget “man” skal / bør / ….

De opgaver / aktiviteter der dræner dig for energi kan du gøre tre ting med

  • forlade den. dvs. direkte at stoppe med aktiviteten, gøre det sjældnere eller uddelegere / tørre den af på en anden.
  • fixe den: altså forandre aktiviteten til at være på en måde hvor den tager mindre eller måske ligefrem kommer til at give energi. Enten ved at forandre selve aktiviteten eller ved at forandre omstændighederne omkring den. Fx. om du gør det alene eller sammen med andre, tidspunktet på dagen, værktøjet du bruger eller andet – hvordan kunne det være sjovt at gøre det?
  • forandre dit mind-set. Altså finde en anden måde at tænke på / om opgaven eller aktiviteten.
  • Endelig kan du blive ved med at hade at gøre det du bare ikke KAN slippe for, men det er den klart “dyreste” løsning målt på energi.
Indkøbskurv
Scroll til toppen