fbpx

Selvindsigt to personer: 2-3 timer,

Når i er to: Sid opret overfor hinanden og se hinanden i øjnene. Sæt et æggeur på 5 minutter. Den ene stiller spørgsmålet “Hvem er du” til din anden. Derefter ser du den anden i øjnene og tilbyder din tilstedeværelse og dit fuldstændige nærvær helt neutralt – uden mimik, nik, lyde eller anden feedback.

Den anden svarer på spørgsmålet. Prøv at mærke efter hvad det er du føler, hvilke stemninger der kommer og svar ud fra dem. Mens du svarer, så prøv at mærke efter hvilken del af din personlighed det er, der svarer – altså HVEM er det (af dine mange sider) der svarer på spørgsmålet / føler følelsen / har stemningen.

Når æggeuret ringer, tager “den anden” et par ekstra langsomme, dybe vejrtrækninger, sætter æggeuret på 5 minutter igen – og stiller spørgsmålet “Hvem er du” …. processen fortsætter sådan i en time, mens i skiftevis kredser jer mere og mere ind på hvad jeres respektive personligheder indeholder af varianter, nuancer, roller, former, sider osv – og hvordan det føles at være i de forskellige roller mv.

Det er vigtigt at i ikke reflketerer direkte på hinandens tale. Når du stiller spørgsmålet tilbyder du dit nærvær – og ikke andet. Når du svarer på spørgsmålet så svarer du fra et autentisk sted inde i dig selv – uden at behøve nogen reference til din partner – udover dennes fuldstændige nærvær.

Se også: Selvindsigt (alene)

Indkøbskurv
Scroll til toppen