Historien om Gitte og Henriks Parterapi

Gitte og Henriks erfaring nedenfor er skrevet af dem selv. Det er historien om, at parterapi nytter – hvis man tør og vil!

Gitte fortæller
Udgangspunktet for vores parterapi, en dag i januar, var et ultimatum fra min side:

2011 bliver året hvor vi rykker, eller jeg rykker ud.

21 år sammen, som forældre, venner, makker-par…alt muligt velfungerende, men som intet havde med passion, lidenskab og kæresteri at gøre…( længsel, længsel, længsel) … enten skulle det findes i forholdet, eller vi måtte frigøre os og søge andre veje.

Vores forløb  hos Tomas har været båret af flere ting:

  • Det individuelle arbejde, altså hver vores personlige udviklingsproces
  • Vores fælles arbejde, ‘hvordan vi får dit og mit til at spille sammen’

Tomas’  tilgang til denne støtte, arbejdede på flere niveauer: På den ene side handlede det om utroligt konkrete, lavpraktiske værktøjer, der  virkelig  var til at tage og føle på. Og de virkede!  Vi var i gang med nye måder at være sammen på, fra første dag.

På den anden side – og det er måske det vigtigste, handlede det om det rum af nærvær, indlevelse, empati og tillid, som Tomas stillede til rådighed.  Et rum hvor det som par var muligt, begge to at føle sig set og hørt, begge to at blive mødt der hvor vi hver især var, uden vurdering eller fordømmelse, men med hjerte og forståelse. Det var et meget trygt rum at læne sig ind i, følelsen af at der var en der virkeligt rummede det hele og holdt overblikket. Så turde vi også tage nogle frie fald i processen, og det rykkede!

Vores forhold har udviklet sig over al forventning – Efter ti sessioner er vi ikke længere bare ‘makkerpar’, vi er blevet kærester!

Henrik fortæller:
Jeg synes jeg har opnået langt større klarhed på hvem jeg selv  er, og hvordan jeg agerer i det rollemønster jeg har opbygget gennem mit liv. Det er fedt at tage livet op til revision, så man får øje på de ting der ikke er så hensigtsmæssige, og derved mulighed for at ændre kurs’ .

Parforholdet er en flydende størrelse der skal arbejdes på hele tiden,- det har været en øjenåbner!

Gitte & Henrik er begge omkring 40, har to hjemmeboende teenagere og har været i et forløb fra januar – september 2011 med i alt 10 sessioner fordelt på individuelle og fælles sessioner

Indkøbskurv
Scroll to Top