fbpx

Visualisering med baglæns plan

Nogle gange kan det være uoverskueligt at “regne” dig frem til, hvordan du kommer fra det sted du er lige nu til det sted du gerne vil være  – det dér lækre Disney-agtige sted. Og samtidig har du måske behov for trygheden i at kunne regne det ud “på forhånd” så du ikke har for meget usikkerhed inden du kaster dig ud i planen.

Så er løsningen måske at lave en baglæns plan for, hvordan du/i når frem til den “Disneylækre” udgave af den udfordring der står foran

Step 1: Beskriv for dig selv den helt fantastiske version, af hvordan din udfordring ser ud når den ER løst og du ER i gang med at nyde frugterne af din ændring – om fx. 12, 18 eller 24 måneder. Tidshorisonten skal selvfølgelig “passe til problemet”. Disneylækker / tegneserie-agtig skal ikke forstås som at “du har vinger og kan flyve og tale med dyrene”, men som HVOR fedt kan det blive hvis ALTING bare klapper på smukkeste vis. Altså det bedst mulige og alligevel – i hvert fald teoretisk muligt – gennemførlige scenarie. Prøv at visualisere og sæt så mange detaljer / oplevelser / sanseindtryk på, som  muligt.

Step 2: Forestil dig, hvordan det så må have være umiddelbart før. Hvad MÅ der nødvendigvis være sket lige før, hvis det skal ende på den måde. Du kigger kun ét skridt tilbage. Gentag så dette skridt for skridt efter modellen: “Jeg sidder i den lækreste lejlighed. Før det må jeg have indrettet den lækreste lejlighed. Før det må jeg have købt / fundet / flyttet møblerne. Før det må jeg have fået at vide at vi fik lejligheden. Før det må vi være have talt med ejendomsselskabet. Før det …….”. Prøv at putte så mange detaljer og nuancer på hvert skridt som du meningsfuldt kan.

Fortsæt indtil du når tilbage til tidspunktet “nu”. Hvis der er flere elementer, så prøv at tænke baglæns for hvert element i scenariet.

Selvfølgelig vil der være udfordringer du skal løse undervejs, ting du ikke ved, ressourcer eller kompetencer du måske ikke besidder – men dem kan du så notere dig undervejs og så enten lave en plan for at overkomme forhindringen eller ændre lidt på Disny-billedet. Måske kan du nå en anden løsning ved at justere lidt eller opnå næsten hele fordelen ved at ændre på prioriteringen eller andre faktorer.

Øvelsen hjælper dig med at træne at “se muligheder” fremfor at “se begrænsinger”

 

Indkøbskurv
Scroll til toppen