2010/04 Aprilnyt fra www.tomasfriis.dk

Kære læser

Foråret står for mig for nyvækst og kraft og saft – nyd det. Hvis du IKKE kan nyde det – fordi noget står i vejen eller er for udfordrende – så begynd gør noget ved dét – det er aldrig for sent og dit liv er altid vigtigt. For ALLE har ret til at skabe et fedt liv!

  • Mere om maskulinitet og mandearbejde bl.a. med Bubber
  • Mandegrupperne – bla. nyt forløb i Århus
  • Workshops for kvinder
  • Ny sexologisk uddannelse
  • Kursus i Coaching
  • Foredrag

Maskulinitet og mandearbejde:

I marts lavede vi en ekstra og helt speciel udgave af “Få nosserne tilbage”. Og den kan du komme med på … Eller, du kan i hvert fald få et kig ind i “vores verden”, for til efteråret sender TV2 “Danmark i følge Bubber – på mandekursus”. Vores alle sammens Bubber viser sig som ikke bare at en rigtig mand, men også en ordentlig mand – og ikke den tøsedreng, man kunne mistænke efter hans eventyr med BS. Foruden Bubber deltog 7 rigtige, modige, stolte og helt fantastiske mænd, som turde lægge ansigt og liv til at arbejde åbent med deres forståelse af dem selv og deres maskulininitet. Ikke bare i en cirkel af mænd, men med hele Danmark som tilskuere.

Selvom vinteren nåede at tø væk, så vi stort set slap for sne og frost var det på mange måder en udfordrende weekend for 8 mænd i alderen 20 til 60 år. Og endnu en gang kom workshoppen i kassen – både for Bubber, de øvrige deltagere og for TV holdet der fulgte med som flue på teltvæggen. Jesper, Birger og jeg er taknemmelige over og stolte af at have fået lov til at holde containeren og være en del af rejsen endnu en gang. Selvom det selvfølgelig er en kæmpe udfordring at have et kamerahold inde i en så følsom og privat proces, så viste det sig igen, at programmet holder hele vejen og at konceptet er så robust, at det ikke kun blev fjernsyn, men også en helstøbt oplevelse for de mænd der deltog.

Tak i øvrigt til Suzuki og Fjällräven for hjælp med hhv. bil og grej til at overkomme mudrede skovveje og og et vådt vejrlig.

Hvis DU stadig går rundt i et parforhold der er lidt øv, med et job der er mere stress og OK økonomi end et “kald”, med en påtrængende nysgerrighed på hvem du i virkeligheden er, en skilsmisse der er godt eller måske kun halvgodt overstået – eller et andet af de store spørgsmål, så er der stadig en mulighed for at tage i skoven her i foråret: Der er ledige pladser på forårets sidste workshop “Få nosserne tilbage – 48 timers maskulin udvikling” der kører i bededagsferien fra fredag 30/4 kl. 17 til søndag den 2/5 kl. 17 et sted på Sjælland. Det koster 2.695,- men hvis din økonomi forhindrer dig, så tag fat i mig, så finder vi en løsning. Vi finder faktisk altid en løsning!

Det stadig diskriminerende, for det er stadig kun for Mænd. Men vi arbejder i det stille på at udvikle et format for kvinder og et “blandet” format for både M og K. Så mens du venter kære kvinde, så overvej om der er en mand du vil forære det kærlige spark til. Din egen mand, din bror, en god ven eller måske din far eller en kollega. Så send ham nyhedsbrevet – eller bare et link til www.tomasfriis.dk eller www.mandekursus.dk.

Eli Buren – en af mine “stjerner” kommer igen til København. Det er i weekenden 7-9. Maj – og hvis ikke jeg havde LOVET min søn at tage på hyttetur, så deltog jeg endnu en gang. Eli er et af mine ikoner i mandearbejde, og hvis du på nogen måde kan slippe afsted, så deltag! Det foregår på et meget letfatteligt engelsk, og det er … svært at forklare, det skal opleves! Alle mænd burde mindst én gang tage på workshop med Eli, møde op med et åbent og modigt hjerte og komme hjem med en forandret kerne. Du finder mere info og tilmelder dig her: www.eliburen.com

Mandegrupperne – som er det sted du kan arbejde regelmæssigt med dig selv og din maskulinitet – kører selvfølgelig videre i 2010, der er p.t. tre der kører i Hillerød. Der er plads i to af grupperne, så der er ingen undskyldning. Du kan se datoerne for de forskellige grupper mit regi i mandegruppekalenderen. Ring eller svar på denne mail for at komme med. Og så stadig mulighed for at komme i mandegruppe i Nyborg (hos Mads Kristian Bruun der starter op på Fyn – der er mere info her) og hos Jesper Kjær i Holbæk. Jesper er det andet anker i teamet omkring ”Få nosserne tilbage” – du får fat i ham ved enten at ringe på telefon 3024 1806 eller på mail jesper@jesperkjaer.com.

I Århus – hvor jeg tidligere har faciliteret mandegrupper – starter Dav Jacobsen et nyt forløb. Det er et afsluttet forløb over 8 uger med start lige om et øjeblik. Se mere på Dav’s hjemmeside www.hovedrollen.dk og tilmeld dig!

Hvis du savner en mandegruppe i nærheden af, hvor DU bor er du stadig meget velkommen til at skrive til mig – også selvom jeg ikke har en mandegruppe i nærheden. Hvis der er mænd nok der ønsker at være med i et område, så hjælper jeg eller en af mine kolleger gerne med at løbe det i gang; enten som en mandegruppe i selv driver eller ved at formidle kontakten til en mandegruppeleder, eller – hvis det er det der giver bedst mening – ved at vi selv starter en faciliteret mandegruppe.

På kvindesiden er der som sædvanlig også et par tilbud:

Workshops for kvinder

Ariel Daunay – feminint ikon, tidligere undervisningsassistent for david Deida og “pendant” til Eli Buren – er også i Danmark i foråret. Hun holder en workshop over 3½ dage den 27/5-30/5. Du kan se mere om arrangementet med Ariel her på min hjemmeside. Ligesom jeg mener, at alle mænd burde tage på workshop med Eli bare én gang i livet så gælder det samme for Ariel: Hvis du som kvinde vil udforske dit dybeste feminine, så bør du unde dig selv bare én gang at arbejde med hende.

Fordi så mange efterhånden har spurgt, er vi begyndt at at arbejde på et workshop-format for kvinder. Som nævnt i starten går vi stadig og pusler med det, men hvis du er kvinde og allerede ved at du sikkert gerne vil med, så sæt et blyantskryds i din kalender den sidste weekend i maj (28-30/5 – fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag). Vi håber virkeligt at vi at bliver færdige til at lancere workshoppen indenfor et par uger, men jeg har før lovet for mere end jeg kunne holde tidsmæssigt – så derfor den lidt fedtede formulering. Prisen bliver 2.695,- alt inkl. og det bliver udendørs under de sædvanlige “robuste, men primitive former” med naturen som ramme – i 48 timer i træk. Så makeup og stilletter får du ikke brug for :-)

Lige som sidst er der til slut et par blandede tilbud, herunder noget mere uddannelsesorienteret. Og blandet i den forstand, at det er for både mænd og kvinder:

Uddannelse til sexologisk rådgiver. Som alternativ til de eksisterende private uddannelser fra bl.a. Joan Ørting starter Carl-Mar Møller til efteråret et sexologisk uddannelsesforløb over 8 måneder. Udover at det altid er farverigt sammen med Carl-Mar, så bliver en af forskellene på uddannelsesformen og indholdet en stor orientering mod deltagernes egne processer. Der bliver både et stort element af selvindsigt og fokus på det terapeutiske håndværk – to ting der ofte savnes. Altså et tilbud for både de, der måske gerne vil arbejde indenfor feltet og de, der vil bruge det til selvudvikling. Foruden Carl-Mar Møller selv underviser Tanja Rahm, Maj Wismann, Flemming Bogø, Katrine Berling – og jeg selv. Du finder mere information på www.carl-mar.dk

Maj Wismann arrangerer et kursus i kognitiv coaching. Det foregår i Nyborg med start 24-25. april med Henrik Tingleff som underviser. Henrik er en monsterkapacitet indenfor feltet kognitiv terapi og coaching. Sidste frist tilmeldingsfrist er overstået, men jeg ved der er en eller to ledige pladser, så hvis du vil vide MEGET mere om den kognitive tilgang og har de 2×2 dage der skal til, så er det et kanon tilbud. Du finder mere information om datoer, pris osv. på Majs hjemmeside
Foredrag

Et andet tilbud lovede jeg (sammen med min kollega Ea Lethin Vedel) var “lige på trapperne” i sidste nyhedsbrev. Vi arbejder (stadig) på en mini-serie af foredrag / seminarer / gruppeaftener – eller hvad vi skal kaldes – med temaet ”Følelser – det du ikke lærte i skolen”. Det viser sig lidt udfordrende at få plads til det i kalenderen, men det er hverken gemt eller glemt så der kommer mere info, så snart vi er klar.

Onsdag den 5. maj 2010 er der foredrag i Horsens. Temaet er ”Kærlighedens kemi”, og det er min kollega, sexolog Maj Wismann fra Nyborg, der bl.a. fortæller om, hvorfor ægteskab i halvdelen af tilfældene ender med en skilsmisse, og hvorfor ca. 25 % af de resterende par, faktisk ”kun” har det okay! Hvad blev der af den lykkelige forelskelse? Information og tilmelding: Se mere på www.majwismann.dk

Jeg selv holder en stribe “lukkede” foredrag henover foråret – og sjovt nok er det blevet sådan at mandeterapeuten ofte taler for … kvinder: Det er personalegrupper på arbejdspladser med mange eller udelukkende kvinder, kundearrangementer for kvinder i fx. modebranchen eller den finansielle sektor, venindegrupper, kvindelige polterabend-arrangementer osv. Men temaet er selvfølgelig især MÆND. Hvad mænd tænker, hvordan de virker, hvorfor de – nogle gange – synes at deres koner er skidesure. Og selvfølgelig en masse om, hvordan parforhold kan komme til at virke mere levende, mere intense, mere holdbare og sjovere at være i. Og om hvordan man(d) sørger for at der er mere lyst til nærvær og sex. Åbne foredrag og debat-aftner annonceres på Facebook, på min hjemmeside og her i nyhedsbrevet. Hvis DU er interesseret i at holde et privat eller lukket arrangement, så ring eller skriv for mere information – og jo; jeg stiller MEGET gerne op foran en gruppe mænd; både mænd alene og blandende forsamlinger.

Har DU noget at dele?

Som altid bliver jeg virkelig glad hvis du har feed-back til nyhedsbrevet – enten det indhold der er med eller noget du synes burde have været der: Giv lyd! Ros er velkomment, men kritik (helst konstruktiv, tak) er endnu bedre! Eller: hvis du har et tilbud du gerne ville have med ud, som passer med hvad vi ellers går og laver omkring parforhold, køn, selvindsigt, maskulinitet eller seksualitet, så kom med det; Det kan være det har interesse for “min” læserskare. Eller også kan vi bare blive klogere sammen – jo mere vi deler jo rigere bliver vi – og det er vigtigt fordi ALLE har ret til at skabe et fedt liv

Mange hilsner

Tomas

Du finder de tidligere nyhedsbreve her: https://tomasfriis.dk/?cat=40

Indkøbskurv
Scroll to Top