Accelereret gruppe- og projektarbejde

Forandring og udvikling – og de organisationsændringer, der ofte følger med – kræver som regel projekt- og gruppearbejde.

Det kan være en vanskelig disciplin – ikke mindst i mindre og mellemstore virksomheder og organisationer, hvor antallet af medarbejdere med rutine i organisationsudvikling ofte er begrænset. Det er som regel en relativt sjælden situation for organisationen, og arbejdsformen stiller andre personlige og professionelle krav end løsningen af de daglige opgaver..

I tillæg hertil kommer konflikten: De fleste vil gerne have udvikling, men alligevel stritter vores personlighed imod forandring.

ActionChartHeldigvis er der er hjælp at hente. En stor del af forandringsarbejdet er hverken kunst eller magi – det er simpelthen et håndværk, hvor man med fordel kan bruge en række gennemprøvede metoder og værktøjer. Det betyder ikke at løsningen på opgaven er en “one-size fits all” standard-løsning, for hver organisation, enhver forandring og hvert projekt er unik.

Men der er mening i at genbruge de erfaringer andre har gjort omkring måden man arbejder med forandring. Der er ingen grund til at opfinde værktøjer, der allerede er opfundet, testet og fundet anvendelige.

Jeg tilbyder at planlægge og gennemføre og/eller facilitere opstarten af udviklingsarbejdet. Det er nemlig her projektets succes eller fiasko grundlægges. Min arbejdsform sikrer, at det ikke er en traditionel ekstern konsulentopgave, hvor viden, erfaring og kompetence forlader virksomheden sammen med konsulenten.

Målet for mit arbejde er, at gruppen / virksomheden hurtigst muligt kan sige “tak for hjælpen, nu er vi klar til selv at køre projektet til ende”. Det sikres gennem aktiv læring og ved at den konkrete opgave altid er centrum for arbejdet.

Konkret kan jeg hjælpe jer indenfor følgende områder:

  • Visionsworkshop: Fastlæggelse af vision, strategi og handleplan, herunder værdiafklaring og prioritering.
  • Projektafklaring og -definition: Sikrer at projektets rammer bliver sat og kommunikeret, så alle ved hvad målet er, og at det bliver nået.
  • Metodeworkshop for nye projektledere og projektmedarbejdere: Styrkelse af projektets faglighed omkring konkrete projektmetoder og værktøjer.
  • Sparring og coaching for projektledere og projektejere: Den individuelle støtte og rådgivning til projektets nøglepersoner.
  • Teamcoaching, typisk  i forbindelse med fx. konflikthåndtering, rolle- og relations-problemstillinger etc. (“parterapi for projekter”)

Workshops gennemføres typisk som forløb af 1-2 hele dage i grupper med 5-15 deltagere – evt. som internat. Sparring og coaching af projektledere og -ejere svarer i arbejdsformen til individuel coaching af ledere og medarbejdere – dog med den forskel, at arbejdet kan foregå i grupper af 2-3 medarbejdere.

Mere information: 

Tag det første skridt – kontakt mig helt uforpligtende på

tomas@tomasfriis.dk
eller på
4031 4014

Indkøbskurv
Scroll to Top