fbpx

De 5 Kærlighedssprog

Hav fokus på de 5 kærligheds-sprog

Brug noget tid og opmærksomhed på at finde ud af, hvad der er dit eget hhv. din partners kærlighedssprog – hvad er det, der gør dig glad og lykkelig – er det især når din kæreste giver dig

  • Samtale og verbal bekræftelse
  • Tid og aktivitet sammen
  • Fysisk nærhed og sex
  • Praktiske tjenester
  • Gaver – helt fysiske (små eller store)

En klog har engang sagt, at kærlighed er at give den gave, der åbner modtageren, så “øvelsen” er dels at lægge mærke til hvornår du får kærlighed (selvom det er på et andet sprog end dit kærligheds-modersmål), dels at øve sig i at “tale” din kærestes kærlighedssprog når du vil udtrykke din egen kærlighed.

Det betyder selvfølgelig ikke at man skal give helt køb på sig selv og sine behov; men nogle gange er det bedste at vende kikkerten og have øje for den anden parts måde at kommunikere kærligt.

Øv dig i at udtrykke dine behov. Vi kan ikke kræve noget, men vi kan sige

Jeg har brug for / kunne godt tænke mig / længes efter ___________. Vil du hjælpe mig med det?

Det er ikke et krav, det er heller ikke at gå i offer-mode. Det er at sige hvad man har brug for og bede om det. Nogle gange kan / vil den anden give det. Andre gange ikke. Så er det i sidste dit eget ansvar at skaffe dig det, du har brug for. Men din kæreste er ikke tankelæser og forventninger er roden til meget ondt.

Indkøbskurv
Scroll til toppen