fbpx

Fokus på din kropsholdning

Ligesom dine følelser afspejler sig i hvordan du “bærer” din krop og hvilke “folder” dit ansigt ligger i, så virker det også den anden vej: Du kan påvirke dit humør og dine tanker ved at ændre din kropsholdning og hele den måde du bruger din krop på. Samtidig giver dit nye udtryk andre mennesker et andet indtryk. Du påvirker andre mennesker – smitter – med fx. din kropsholdning; Det betyder også noget for, hvordan andre mennesker opfatter dig og dermed for hvordan de møder dig.

Fokusér på din kropsholdning ved konstant at minde dig selv om nedenstående “regler” eller gode vaner: det handler om at åbne op – fysisk, mentalt og følelsesmæssigt: Det gør du ved konstant at minde dig selv om at holde

  • parallelle fødder med en lille hoftebredde i mellem, vægten mest (men ikke helt) på ydersiden af fodballen
  • let spændte lårmuskler, så du “løfter” dine knæskaller en lille smule
  • hofter / bækken: tænk på det som en kop eller skål, der er helt fyldt med vand, som du ikke må spilde og med lidt spænding af mellemkødet (midt mellem spændt og afslappet)
  • dine skuldre let bagude og nede
  • dine arme roteret udad, så dine hænder peger mere fremad end bagud
  • brystet naturligt løftet uden at stritte
  • hagen i balance vandret – hverken nede eller løftet
  • naturlig afslappet øjenkontakt (fokusér på i folks venstre øje, altså det øje der er overfor dit eget højre øje)

… samtidig med at du har lidt fokus på dit åndedræt; Nedad langs forsiden, opad og ud langs rygsøjlen. Husk detaljen med at holde tungen presset mod ganen og trække vejret gennem næsen.

At ændre sin kropsholdning – den vane din krop har med at holde sig selv – koster typisk en del energi og fokus i starten, men med tiden bliver det – hvis du hele tiden minder dig selv om det – den naturlige måde at bære din krop på. Din krop får en ny vane så at sige, så sørg for at det bliver en god vane – det giver jo ingen mening at erstatte én dårlig vane med en anden. Til gengæld giver en god og rank kropsholdning automatisk det man kunne kalde “kropslig selvtillid” – og den smitter faktisk af på din “mentale” og følelsesmæssige selvtillid.

Se også Åndedrætsøvelsen, der hjælper dig med at holde en dyb og blød vejrtrækning.

Indkøbskurv
Scroll til toppen