fbpx

“Chi” Generering

Denne øvelse har til formål at fylde din krop med energi.

Tag udgangspunkt i kropsholdningsøvelsen.

Alle bevægelser er ekstremt langsomme; det skal tage et minut eller mere at skifte fra én position til en anden

  1. Fokuser dit syn ca. vandret foran dig og sæt øjnene på uendeligt og luk dem blødt (du skal ikke knibe dem sammen). Hold det uendelige fokus bag dine lukkede øjne.
  2. Løft langsomt armene, til de er vandret foran dig, og du står som om du holder en stor badebold i favnen.
  3. Gå langsomt lidt ned i knæ; du skal blive 5-10 cm lavere, hælene har fortsat kontakt med gulvet.
  4. Hold fortsat armene vandret foran dig med håndfladerne vendt ind mod kroppen og fingerspidserne pegene mod hinanden – men uden at de rører hinanden
  5. Løft nu langsomt armene op over hovedet mens du vender håndfladerne opad mod loftet. Fingrene peger stadig mod hinanden uden at røre
  6. Sænk langsomt hænderne lidt ned mod dit hoved (uden at røre det). Du står nu som om du holder loftet oppe.
  7. Lav de nødvendige “mikrojusteringer” i fødder, hænder ryg osv, til positionen er mest behagelig. Det vil i praksis sige mindst ubehagelig :-)

Hold nu positionen i så lang tid som overhovedet muligt – uanset hvor smertefuldt det måtte føles, så ER din krop ikke ved at gå i stykker eller tage skade. Du KAN IKKE skade dig selv i denne stilling næsten uanset hvor længe du holder den. Efter nogle minutter, måske før, vil dine ben, arme, skuldre begynde at ryste. Du mærker sikkert smerte, måske endda voldsom smerte, bestemte steder – typisk især i knæ, skuldre, lænd, ankler. Dine led er IKKE ved at gå i stykker, det er din hjerne, der prøver at finde en vej ud; en undskyldning for at stoppe.

Du begynder at svede, det prikker i hænder og fødder, der er ikke ét sted i din krop, der ikke prøver at spænde op. Men du er bevidst om at være så afslappet, som overhovedet muligt i alle dine muskler og alle dine led.

Fokusér på at trække vejret så dybt ned i maven, så langsomt og så blødt, som du overhovedet kan. Det hjælper smerten ud af kroppen.

Bemærk, at hvis du bliver længe nok i øvelsen, så flytter smerten sikkert rundt. Du har måske ekstremt ondt i højre knæ – og pludselig forsvinder smerten, som nu hopper over venstre knæ eller op i skulderen eller et andet sted. Det er signal til dig om at smerten primært er en mental ting; din personlighed skaber en følelse af smerte med det formål at give dig en undskyldning til slippe for at blive i øvelsen. Rystelserne kommer og går og flytter sig fra sted til sted – det er også et tegn på mental anstrengelse mere end fysisk formåen. Bemærk, at du bærer faktisk kun din egen kropsvægt.

Hvis du kan blive hængende i det i 10, måske endda 15 eller 20 minutter vil du sandsynligvis opleve alle mulige positive følelser og fredfyldte tilstande – også mens din krop smerter og ryster. Forestil dig at du holder loftet oppe. Det er kun dig, der forhindrer det i at styrte ned over din kæreste eller dit barn – Hvor længe vil du så kunne blive i smerten mens du venter på hjælp?

Endelig, når du skal ud af øvelsen efter fx 12 minutter så gør dt langsomt. Du kommer ud af øvelsen ved at gøre det hele baglæns: lad armene komme langsomt ned til vandret foran dig med håndfladerne mod maven (det tager et minut eller mere). Til allersidst står du afslappet med lukkede øjne og mærker din vejrtrækning i 5-6 fulde, dybe og langsomme åndedrag inden du langsomt åbner øjnene.

Der er et udtryk “Smerte er kun modstand, der forlader kroppen“. Den der fandt på dét udtryk har helt sikkert kendt denne øvelse.

Mærk hvor meget energi – “Chi” – du har opbygget, som du nu kan gå ud i verden og møde dine udfordringer med – tænk på, at du kan vælge at være i denne tilstand når du møder din kvinde.

Indkøbskurv
Scroll til toppen