Efter 8.marts – kan vi så få fred nu?

Tillykke med kampdagen i går. Kan vi så få fred til at arbejde med de dele af ligestillingen,  der betyder noget det næste års tid?

Ligeløn – der er forskel stadigvæk – men forskellene handler i dag langt mere om hvilke fag man vælger, end om at to sygeplejersker ikke får det samme eller to hjemmehjælpere ikke får det samme eller at to smede ikke får det samme i posen.

Lige adgang til uddannelse. Hov, der har kvinderne allerede sejret ad helvede til – Der er markant flere kvinder der får en uddannelse, markant flere kvinder der får en lang videregående uddannelse. Faktum er, at der i dag er en overklasse af veluddannede kvinder og den udvikling bliver stadig forstærket. Til gengæld opstår der en ny underklasse, som er befolket af mænd og indvandrere uden uddannelse og med ringe chancer på arbejdsmarkedet.

Lige afgang til top-jobbene. Hallo søster. Grunden til at kvinder ikke får topjob er helt overvejende , at de ikke søger dem. Dels fordi kvinder sjældent er parate til at betale den pris der følger med i form af ansvar for hårde beslutninger, umulige arbejdstider og manglende netværk inde i virksomheden – der ER koldt på toppen. Dels fordi de ville skulle give afkald på kontrollen over hjemmet, familien, børnene og fordi de notorisk ved at deres medsøstre vil kalde dem nogle kolde karriere-kællinger. Hvorfra ved de så det? Go figure; De ved det fordi de selv er med til at fastholde andre kvinder i det mønster. Det er IKKE samfundets skyld. Det er kvindernes.

Lige adgang til sundhed – mænds middellevealder er bagud, har altid været det – og en af forklaringerne er, at vores sundhedssystem er indrettet til dem, der gider komme der: Kvinderne. Oveni skal vi så høre på historier om kvinders smertetærskel ”Vi kan føde, kan vi!!) og om at ”min mand er ved at døøøøø hver gang han har influenza”. Faktum er jo at kvinderne lægger beslag på sundhedsvæsenet OG har fået det indrettet på en måde, så det har vanskeligt ved at håndtere mænd når de for en gangs skyld kommer der med et afrevet ben, lidt cancer eller KOL-lunger.

Seksualiteten er et andet område: Den seksuelle frigørelse har i langt overvejende grad fritstillet kvindens seksualitet. Hvor ligger presset i dag? Der hvor det altid har ligget, nu er det bare blevet synligt. Det ligger på manden som skal være en hensynsfuld elsker der sørger for sin kvindens seksuelle velbefindende OG våde serieorgasmer. Og hvis ikke, så pilk lige ned efter nogle Viagra, for ellers står den unge håndværker parat. For nu må hun gerne vælge ungt kød, og gerne en med værktøjet i orden i mere end én forstand.

Og hvad så, når der kommer en lille Anthon eller Josephine ud af anstrengelserne? Kvinden har fået den frie abort (tillykke, det er i orden) Med den i hånden afgør hun om HUN vil have barnet, manden er i sagens natur sat ud af spillet i den diskussion. Derefter afgør hun om hun vil have manden. Der er han også sat ud af spillet. Derefter afgør hun om han må se barnet. På trods af de nye regler fra 1/10 (forældreansvarsloven), så er sagsbehandlingen stadig sådan, at mor skal være narkoluder eller indlagt på afsnit P for ikke at have magten i dén relation. Derefter afgør hun, at han skal betale og stå til rådighed og have elendig samvittighed de næste 15-20 år.

Hvem vælger magen: Det gør kvinderne. Det har altid været og er i stigende omfang kvinderne der vælger partner. Hvis du er mand og tror at det er DIG der scorer hende den hotte, så tro om igen. Jeg hader at afsløre hemmeligheden, men du er blevet narret. Kvinderne lader dig bare TRO at det er dig der har scoret. Sandheden er, at du har fået lov. Enten fordi du er passende Hunk-materiale til at rive hende rundt på det vilde eventyr eller fordi du ser ud til at kunne manøvrere barnevognen med fire poser bleer i kurven – uden at for alvor at sætte hendes position som alfa-mor i tvivl. Det er blandt derforder er en stadig stigende gruppe af single-kvinder og single-mænd: De veluddannede kvinder vil nemlig stadig gerne gifte sig opad (Der er bare ikke nogle tilbage) – og så er der ikke brug for den nye underklasse af dårligt uddannede og derfor arbejdsløse mænd og indvandrere.

Hvem dumper partneren? mellem 2/3 og 3/4 af skilsmisserne sker på foranledning af kvinden _ og der er to varianter: Manden lever ikke længere op til kravene. Hun vidste godt nok hvad det var hun gik ind til, men han kunne så ikke modelleres om til det hun virkeligt gerne ville ha, og så må han jo ud. ELLER også fik hun ham modelleret om, men hvem tænder på sådan et stykke modellervoks? Ud med ham.

Lad os få noget mere ligestilling – her er en håndfuld sager, der ikke rigtigt blev nævnt på kampdagen i går.

  • Mænd begår 2/3 af alle fuldbyrdede selvmord, selvom kvinder begår 2/3 af alle selvmordsforsøg
  • Flere kvindelige betonarbejdere, chauffører, bygningsarbejdere, fabriksopstillere og hvad har vi. Hvorfor er det mon lige at vi kan beholde lortejobbene for os selv?
  • Mænds middellevealder overfor kvindernes. Lad os få sundhedssystemet til at fokusere på mænds problemer
  • 90% af de indsatte i fængslerne er mænd
  • Kvindelig værnepligt – eller afskaf værnepligten for mænd
  • 92% af skilsmissebørnene bor hos mor. Sådan har det været i 25 år – andelen af skilsmissebørn, der bor hos far er faktisk faldet fra 8.4% i 1981 til 8 % i dag.
  • Børnefamilieydelsen udbetales pr. definition til mor – også når børnene en sjælden gang bor hos far
  • Lige adgang til barsel. Det primære problem i fordelingen af orloven idag er at mændende ikke kan få lov af mødrene. 
  • Fortsæt selv …

Skal vi så have en mændenes kampdag? Gu skal vi ej. Vi skal knokle for det til hverdag – 364 dage om året. Den sidste dag – 8. marts – har vi ikke tid fordi vi er nødt til at holde os for ørerne for ikke at blive sindssyge.

Indkøbskurv
Scroll to Top