Er du klar til på Torsdag?

Det er kæreste dag. Valentines Day – 14/2.

For nogle er det en højtid. For andre en lille “Hov, nå ja det er jo i dag” For andre igen er det et Amerikansk-imperialistisk og monopol-kapitalistisk forsøg på at kommercialisere kærligheden (… lige som mors dag, fars dag osv.)

Parterapeuten siger: Valentines Days er lige præcis så vigtig, som din kærestes forventninger til dagen. Altså: Forventer han/hun gaver, overraskelser, ture, events og deep Looooooooove, så regn med at du skuffer, hvis du ikke leverer.

Omvendt; hvis der ikke er nogen forventninger overhovedet, så kan du risikere at 50 røde roser bliver opfattet som at du er totalt fantasi-løs og offer for en mode-dille.

Vi fejrer Valentins dag efter en helgen, Valentinus der – imod kejsererns vilje – viede romerske soldater.
Gifte soldater var dårligere soldater, og derfor skulle de være ungkarle. Munken Valentinus viede dem alligevel, og endte med at dø for det.  Så Skt. Valentin blev helgen for kærlighed og kærestefolk. Sådan er i hvert fald myten om, hvorfor vi fejrer Valentines Day.

Som med det meste andet i relationer mellem mennesker (og kærester ER en slags mennesker), så afhænger resultatet og udbyttet af ens anstrengelser af, om de passer med forventningerne. Du gør med andre ord klogt i at have en idé om, hvad din kæreste forventer af dig på torsdag.

  • Ingenting (aner faktisk ikke rigtigt at det ER Valentines Day)
  • Ingenting (på “jeg HADER kommercielle mærkedage”-måden)
  • Bare en blomst og et kys, så er jeg glad
  • En middag på restaurant
  • Det helt store event-mareridt (eller eventyr – det afhænger jo af øjnene, der ser)

Hvis du rammer forventningerne rigtigt, så svarer det til at sætte penge i banken. Hvis du rammer forkert svarer det muligvis til at gå i alvorligt overtræk på kassekreditten.

Personligt er jeg på kursus, så det bliver ikke det helt store event-halløj (men mon ikke der alligevel er en eller anden form for morgenforkælelse af kæresten?)

Mit forslag til Valentines Gave – hvis sådan en skal gives – er at det skal være noget HELT andet end den traditionelle ting, der kunne have stået på en ønskeseddel. Gaven skal handle om at være kærester – så det skal være en “jer to sammen” ting. Et gavekort på massage til jer begge to fx. Eller en tur i sommerhus en weekend. I den mindre afdeling kan det være et hjemmelavet klippekort til extra-forkælelsessex efter modtagerens ønsker. Eller 5 gange fodnusning eller retten til at slippe for opvasken i en uge.

Hvis i vil styrke sammenholdet i jeres parforhold, så tænk over at det bliver en “sammen-gave” i stedet for “bare en ting”. Mit bud er selvfølgelig Dialogspillet – det giver jer masser af timer til at komme tættere på hinanden og masser af øvelse i at tale sammen på en måde, der skaber nærvær, respekt, varme og tillid

Indkøbskurv
Scroll to Top