Har du talt “sex” med dit barn i dag? Eller din kæreste…

Metroexpress har idag to artikler om emnet “forældre taler ikke sex med deres børn”: Skolen og porno er ikke nok og Vi taler ikke med vores børn om sex.

Og det er både rigtigt, meget uheldigt OG ris til egen røv i den sidste ende. Psykolog Sanne Neergaard siger bl.a.

Årsagen til den manglende lyst til at indføre sine børn i sexlivets glæder og risici er generthed og en modreaktion mod 1970’ernes frigjorthed, mener psykolog og forfatter til bogen ‘Sanne, sex og samliv’ Sanne Neergaard.

»Der er opstået en generthed over for sex blandt voksne, og så bliver de unge lige så generte. Det er ikke forargelse. Men mange forældre i dag har ikke selv et sexliv. De har simpelthen for travlt. Og det er svært at indrømme. Derfor et det svært at tage hul på emnet med sine børn,« siger hun.

Hvorfor hulan er det så vigtigt? Jamen hvis du vil undgå at sidde på gynækologisk med din 16 årige datter til hendes første abort (hvis altså du overhovedet får at vide at hun skal have / har fået en abort), så er det altså bare om at få taget hul på den snak. NU! Og hvis årsagen (også) er at du har lidt svært ved at se dit eget sex- og samliv i øjnene, så er hovedet-i-busken måske heller ikke den bedste løsning dér – vel?

SELVOM du i processen måske kommer i kontakt med, at dit eget sexliv – og dit følelsesliv – er halv-lunkent eller helt koldt, og selvom den erkendelse gør ondt. Så brug alligevel lejligheden til at tale med din kæreste om det. Sandsynligvis har han eller hun det heller ikke godt med at jeres samliv er gået for meget op i madpakker, arbejde, forældremøder og taxi-kørsel for børnene. Prøv at tale om det uden bebrejdelser og alt muligt andet. Hvis du ikke ved, hvordan du skal tage snakken uden at ende i råb og tårer og én, der sover på sofaen i nat, så kig evt. på denne artikel om, hvordan man holder dialogen i gang: 7 regler for god dialog.

Som terapeut begiver jeg mig sjældent af med at komme med gode råd; De råd der er brug for er som regel gemt inde i klienten selv. Men ét tip vil jeg alligevel gerne dele: Jo længere du venter, jo sværere bliver det. Både at komme i gang (med at tale med dit barn, med at rette op på dit eget  sexliv eller med at få taget hul på den dybe samtale med kæresten). Men også – og især – at få løst problemet. Jo længere du venter, jo større er problemet blevet og jo mindre er sandsynligheden for at du får det løst.

HELLER ikke selvom det ender med at du må prøve det hele forfra i et nyt forhold fordi kæresten skred:  De ting du ikke fik løst i dit gamle forhold spøger i det næste også. Trust me!

Eller for at misbruge et kendt udsagn: En samtale om dagen holder parterapeuten fra døren.

Indkøbskurv
Scroll to Top
Scroll til toppen