Feminister til numerolog

Kvindeligt selskab hed det. Men nu hedder det “Selskab for ligestilling”. Altså, det er sådan set den samme forening, bare med nyt navn – lidt ligesom at Fakta vist for tiden kalder sig “Snupta”. Samme varer på hylderne, samme priser, samme personale, samme det tager kun 5 minutter men vi vil så gerne have at du bliver lidt længere.

Jeg skal ikke gøre en lang epistel ud af at more mig over at feministerne har taget navneforandring. De skriver selv:

Formålet med navneskiftet er et ønske om at gøre ligestilling til et fælles projekt, der berører – og tilgodeser – både kvinder OG mænd: ”Tiden er kommet til at anerkende nødvendigheden af at tænke i nye baner, initiere nye debatter, skabe nye værdier og handle ud fra større perspektiver. Med navneskiftet ønsker vi at rykke ved holdningen til ligestilling. Der er en tendens til at opfatte og behandle ligestilling som et projekt, der kun berører kvinder – den myte vil vi gerne gøre op med”, udtaler forkvinde Camilla Petersen. Navneskiftet fra Kvindeligt Selskab til Selskab for Ligestilling markeres med en paneldebat, der tager pulsen på ligestillingssituationen her og nu, og som samtidig giver et bud på, hvor ligestillingsarbejdet bevæger sig hen

(Sakset fra Selskab for ligestillings hjemmeside)

Jeg ved godt det er småligt – men jeg KAN ikke lade være med at more mig over, at paneldeltagerne og ordstyreren alle som en er …… kvinder.

Det er i øvrigt en naturlig forlængelse af, at kvindeforskningen er død. Helt officielt; Der anvendes i hvert fald ingen kræfter eller offentlige midler på den. Nu hedder det nemlig kønsforskning.

Prøv at Google følgende begreber:

sic!

Indkøbskurv
Scroll to Top
Scroll til toppen