Stress, sex og arbejdsnarkomani

Jeg faldt over et indlæg på bloggen HR-afdelingen indefra om stress – efter en TV-udsendelse om stress på TV2 i torsdags, som jeg så lidt af mens jeg surfede. Det fik mig til at undre mig lidt over, hvorfor vi taler om arbejdsbetinget stress uden at tale om, hvorfor folk går rundt og er arbejdsnarkomaner. Det skrev jeg så lidt om i den pågældende blog.

Du kan selv læse min kommentar, men essensen i min påstand er, at arbejdsnarkomani handler om flugt fra virkeligheden (det sure slid) og flugt fra gamle ophobede følelser. Om man drukner sit ubehag ved sine følelser i sprut, stoffer, arbejde eller for mange soft-ice er (næsten) en tilfældighed.

Og sørme, om man ikke på politiken.dk i dag kan læse, at “Arbejdsnarkomaner måske lider af mangel på sex“.

Sex og stressMig overrasker det så ikke, at mangel på sex – eller andre problemer i familie og parforhold – kan udløse fx. arbejdsnarkomani. For meget arbejde kan meget nemt være med til at udløse eller forværre stress. Og stress kan meget nemt forringe potensen hos mænd, ligesom det kan sænke lyst og overskud til sex hos begge køn.

Det lyder lidt som opskriften på en ond cirkel …………ikke? Modsat de negative psykologiske mønstre, så udløser sex en masse naturlige “lykkehormoner” i hjernen – som er med til at dæmpe stress, angst og andre kedelige symptomer.

Så hvis din partner aldrig er hjemme pga. af arbejdet kunne det være du tænke over, om det mon i virkeligheden er derhjemme problemet er begravet – og ikke i for mange opgaver eller en kolerisk chef. Måske skulle du arrangere en fræk affære med din kæreste. Inden det er en fra kontoret, der gør det. Ikke bare fordi sex i sig selv er en fremragende aktivitet – men også fordi det måske kan bringe mere balance og mindre stress ind i jeres hverdagsliv.

Hvad er dine erfaringer med stress, sex og arbejde? Har du prøvet at ende i den onde cirkel. Eller har du prøvet at bruge sex til at bryde den……….?

Indkøbskurv
Scroll to Top