Mændene flygter fra seminarierne. (Politiken)

Politiken skriver 

Mændene flygter i stor stil fra seminarierne.
Værst ser det ud hos lærerne, hvor næsten hver anden mand falder fra uddannelsen. Kun 55 procent af mændene – mod 68 procent af deres kvindelige medstuderende – ender med at få papir på læreruddannelsen.
Også pædagogseminarierne har svært ved at holde på de få mænd, der søger ind. Hver fjerde mand dropper ud, mens det ’kun’ er hver femte kvindelige pædagogstuderende, der giver op.
Frafaldet blandt mandlige lærer (og pædagog-studerende er alarmerende

Det er i mine øjne alarmerende. Vi har haft en lang årrække med alt for få mænd i daginstitutionerne, og i folkeskolen er der allerede en betydelig overvægt af kvindelige lærere. OG i øvrigt lærermangel, der ser ud til at blive værre i de kommende år, fordi store årgange af lærere skal pensioneres.

Hvordan forhindrer vi, at folkeskolen bliver en østrogen-bombe under det fremtidige samfund. Fagligheden kommer måske ikke til at fejle noget alvorligt, men hvordan skal drenge blive til mænd, hvis de helt overvejende er omgivet “kun” af kvinder de første 15-20 år.

Kan vi gøre noget  – og hvad? – for at trække flere mænd til lærerfaget?

Indkøbskurv
Scroll to Top
Scroll til toppen