Mere om “7 regler for god dialog”

Flere har spurgt til og kommenteret på “7 regler for god dialog” så jeg har udvidet beskrivelsen med i denne artikel: Mere om “7 regler for god dialog”

At mestre noget kræver altid øvelse; og mange af os kommunikerer løs – vi kan jo både tale og lytte. Men at samtale og holde en god og givende dialog i gang kræver, at man overholder en stribe uskrevne regler. Og hvis man ikke øver sig, er det svært at blive god til det.

Den gode samtale giver energi, nærhed, forståelse og accept. Den gode samtale er en af de væsentlige byggesten i et godt forhold, uanset om det er forholdet til kæreste, børn, venner, kolleger eller forældrene.

Hvis du – eller i – synes at samtalerne ofte ender som skænderier eller bare går i stå, så træn! Prøv at bruge reglerne som en leg eller en træningsøvelse. Husk at hvis i ikke tager øvelsen alt for alvorligt så er der mulighed for at det ovenikøbet bliver sjovt. Husk også, at det kræver to til tango. Hvis din samtalepartner ikke kender eller følger reglerne, så er det sikkert uvidenhed og manglende øvelse – ikke et personligt angreb på dig!

Indkøbskurv
Scroll to Top