7 parterapi øvelser til mere nærhed

Klik her, hvis du har brug for professionel parterapi – eller brug nedenstående 7 parterapi øvelser ganske gratis.

Mænd giver nærhed for at få sex. Kvinder giver sex for at få nærhed. Sådan ca. er en af de klassiske påstande om sex og nærhed i parforholdet – og om mænds og kvinders forskellige tilgang til det. Der er noget om snakken, men der er selvfølgelig mange undtagelser og varianter over temaet – det afhænger jo af lige præcis den mand og den kvinde, der sammen udgør parforholdet. Det kan parterapi øvelser hjælpe jer med at finde ud af.

Uanset rollefordelingen i dit parforhold, er det sundt for parforholdet at i er opmærksomme på at i får tid til at være helt tætte en gang i mellem. Alle mennesker har behov for at få tanken med nærhed fyldt op løbende – og parforholdet er det sted, hvor de fleste helst vil tanke op.

7 måder at komme helt tæt på hinanden med parterapi øvelser:

  1. parterapi øvelserDen første er den helt simple: Kys noget mere!! Brug mindst 5 minutter på blide kys hver dag. Uden anden tanke end bare at nyde at mærke din kærestes læber
  2. Sid overfor hinanden og hold hinandens hænder, mens i ser hinanden dybt i øjnene i 5 minutter – sig ingenting, bare mærk den anden. Hvor simpel den end er, er det en øvelse, der kan ramme meget dybt. Mange komme i kontakt med virkeligt dybe følelser – måske fra tidligere svigt eller savn af nærhed. Når man kommer helt tæt på hinanden kommer man samtidig tæt på det man har savnet – for eksempel i barndommen eller i tidligere forhold. Så lad være med at gå i panik hvis den ene pludselig begynder at græde. Det er naturligt – og bare et tegn på at der bliver ryddet lidt op på lageret af gamle følelser
  3. Lig nøgne i ske i et kvarter – uden at sige noget og uden at lægge op til sex – bare lig helt stille og mærk den anden. Huden er vores største organ og et af de mest følsomme. Fysisk kontakt er både sårbart og nært og en af de måder vi helt fra nyfødte har lært at modtage nærhed og kærlighed. Bliv ikke sur eller skuffet hvis din kæreste falder i søvn. Det er bare et tegn på tryghed og nærhed. Skift, så i begge får fx. et kvarter eller 20 minutter inderst, byt derefter side. Det giver en masse tryghed at blive holdt om og passet på.
  4. Prøv at interviewe hinanden i en halv eller hel time. At være udsat for den andens udelte opmærksomhed og interesse giver de fleste en solid dosis nærhed. Men også lidt utryghed over at være så meget i centrum. Når i interviewer, så vær positive, nysgerrige og interesserede i det, den anden fortæller. Og husk fremfor alt, at det er den interviewede, der er i fokus. Se evt. artiklen “Mere om 7 regler for god dialog” for inspiration til hvordan i holder samtalen i gang på den gode måde.
  5. Når i går tur, så hold i hånden eller gå arm-i-arm. Det giver forbindelse og kontakt, og i viser både jer selv og hinanden – og omverdenen med- at i hører sammen. Mange glemmer det efterhånden som forholdet bliver ældre, men det er en dårlig idé. Fysisk kontakt er vigtig.
  6. Gå i bad sammen. Vask hinanden blidt og længe fra top til tå, tør hinanden med store vamsede håndklæder og smør hinanden ind i en god creme. Når aberne sidder og piller hinanden for lus og lopper og andet utøj, så handler det ikke kun om at holde pelsen ren. Det handler om at holde relationen mellem de to individer, at få og give nærhed. Og heller ikke på dette punkt er vi så langt fra aberne.
  7. Hvis det skal være noget lidt større, så tag en “get-away”-weekend – bare jer to. Få børnene passet, sluk mobilen og book et kroophold eller en weekend i Paris. Og lad være med at pakke det store program med seværdigheder, teaterbesøg osv. Giv plads til bare at være sammen, gå ture i byen, naturen eller ved stranden.

En anden måde at gribe det an på er at gøre noget sammen på det mere “almindelige” plan i hverdagen. Har i fælles hobbyer eller interesser? Det er vigtigt at have noget for sig selv, hvor man kan opleve og få nye input man kan dele med den anden. Men det skal helst ikke blive til to parallelle liv, hvor i har det fedt hver for sig men ikke har noget fælles. Hvad med at gå til dans en gang om ugen. Eller begynde at spille golf sammen. Eller følges til foredrag eller gå i biografen. Eller få lidt motion og løb en tur et par gange om ugen. Ovenstående 7 parterapi øvelser kan sørge for at I ikke behøver rigtig parterapi senere.

Her kan du finde mange flere øvelser og hjemmeopgaver som er til dig der ønsker hjælp med parforholdet.

Indkøbskurv
Scroll to Top
Scroll til toppen